Покажете како:

Интернет продавница ХАРАСТУХЛ

Ги прикажува сите 10 резултати

Игри за игри канцелариски столици

Гејмерите се запознати со фактот дека кога ќе започнете да играте, сè е сè уште добро. Но, по некое време на столот, вие едноставно не знаете како да седите. Само сè, грбот, вратот, целото тело боли. На вистински про гејмер кој сака да победи во трката во игри, му треба вистинска гејмерска фотелја. Но, не секој гејмерски стол е добар гејмерски стол. Во оваа категорија ќе најдете канцелариски столици за игри назад од HARA CHAIRкои сè уште ги исполнуваат овие барања. Нашите специјалистички советници со задоволство ќе ви помогнат да го пронајдете вистинскиот гејмерски стол за грб.

Не сите играчки столови се создадени еднакви

Амбицијаnierter гејмер секогаш обрнува внимание на совршената опрема за игри. Гејмерскиот компјутер мора да има најдобар хардвер, гејмерскиот глушец мора да има прецизна точка на притисок дури и во бурните ситуации, а мониторот за игри исто така мора да биде посебен. Но, ако навистина сакате да освоите нешто во професионалното играње и, пред сè, да останете здрави, потребен ви е пристоен канцелариски стол за гејмерите. Но, не секој канцелариски стол за игри е секогаш добар канцелариски стол за игри. Различните канцелариски столчиња за игри кои моментално се на пазарот имаат огромни разлики. Само затоа што столот за компјутер доаѓа со изглед на стол за игри, не значи дека го заслужува името стол за игри. Постојат гејмерски столици во различни ценовни опсези. И евтините варијанти не се секогаш автоматски сите лоши. Сепак, треба внимателно да го погледнете столот за игри. Затоа што ако купувате евтино, купувате двапати - а тоа е често случај со столчињата за игри.

Добар гејмерски стол - тоа е она што е важно

Со часови седење пред компјутер е сè друго освен здраво. Затоа што ако седите крути подолго време, нема да ви дадете добар грб на долг рок, како што сега потврди и науката. Во следните точки ќе објасниме кратко и кратко што е важно во добра гејмерска фотелја.

  • Добрите игри канцелариски столици може да се преместат во три димензии: Висококвалитетна изработка и одлична функционалност го карактеризираат гејмерскиот стол. Уште повеќе: отстапувајќи место на секое движење и движејќи се со телото, канцеларискиот стол поддржува динамично седење. На овој начин, про гејмерите сепак можат да седат опуштени по часови и да ја трчаат трката.
  • Добрите игри канцелариски столици го следат движењето на грбот: Без разлика дали се наведнувате напред додека играте со контролорот за игри, висат над потпирачот за рака настрана или паѓате назад во потпирачот за рака, добра играчка столица трајно се прилагодува на различните движења и положби на седење на вашето тело. Промената помеѓу различните позиции на седење го олеснува 'рбетот и интервертебралните дискови.
  • Добрите игри канцелариски столици поттикнуваат активно седење: Оптималниот стол за игри е изграден на таков начин што секогаш ја одржува карлицата и грбот минимално во движење. Подвижните модули на столчето и потпирачот за грб се движат активно со телото во различни положби за седење и малку пролетта. Постојаните, минимални промени во држењето на телото додека седите го одржуваат сврзното ткиво со мускулите, тетивите и лигаментите опуштено и флексибилно.
  • Добар гејмерски канцелариски стол е прилагодлив за висината: Оптималната столица за игри може ергономски да се прилагоди на индивидуалната големина и форма на телото. Затоа, седиштето, како и потпирачот за глава и потпирачите за раце се прилагодливи во висина. Идеално, кога седите, стапалата треба да ви бидат рамни на подот, помеѓу КnieГрлото и предниот раб на столот одговараат на најмалку три прста, а горните и долните краци формираат прав агол со масата. Потпирачот за грб исто така треба да биде прилагодлив. Внимание: лумбалната потпора треба да биде на висина на ременотnie бефиден.
  • Добар гејмер канцелариски стол спречува проблеми со грбот: Проблемите со грбот предизвикани од недостаток на вежбање обично се резултат на круто седење. Статички соработуваше помеѓу седиштето и потпирачот за грб, крстот се зацврстува. Пријателски настроени гејмерски столици ги штитат интервертебралните дискови со поттикнување на движење во седење. Ова го одржува сврзното ткиво еластично, интервертебралните дискови се хранат и крвта може да циркулира.
  • Добрите игри канцелариски столици ги ублажуваат постојните проблеми со грбот: Неподвижното седење обично резултира со болки во грбот. Затоа, доброто гејмерско столче го елиминира статичното седење и се спротивставува на хроничниот недостаток на вежбање преку ергономски оптимално седење во движење. Со многу променливи положби на седење, интервертебралните дискови физиолошки се хранат преку размена на осмотска течност - а со тоа и функционалниnieНа долг рок, тие работат подобро како амортизирачки елемент на еластичниот 'рбет.

Ергономски гејмерски столици за победници

Моделите на игри канцелариски столици од ХАРА CHAIR припаѓаат на средниот до горниот ценовен сегмент и се специјално дизајнирани за долги периоди на седење. Во сите канцелариски столици од ХАРА CHAIR поделеното седиште е стандардно интегрирано. Се разликува само ергономската потпора за грб. Моделите NIE и NWL, на пример, не се опремени само со поделеното седиште, туку и со поделениот потпирач за грб. Ова е различно со моделите ZEN-LS, ZEN и CAE, чиј затворен потпирач за грб ефикасно го поддржува особено лумбалниот регион. ХАРА CHAIR Моделот ZEN-LS има дури и интегрирана подлога. Оваа поддршка за лордоза го олеснува лумбалниот 'рбет. Моделот ZEN-LS е особено погоден за луѓе со лесен до силен шуплив грб или после хернијален диск за поддршка на 'рбетот. Ергономските форми на моделите ZEN и CAE исто така ги поддржуваат слабините, како и рамената и се многу удобни поради нивното полнење. Моделот CAE, извршен стол, е идеален за високи и тешки луѓе да можат да седат благодарение на неговото многу удобно седиште, високиот потпирач за грб и стабилната конструкција.

„Канцеларискиот стол за игри“ не постои

Кој модел е „вистинскиот“ канцелариски стол за игри за вас зависи од вашите лични барања. Телесната тежина овде игра улога, како и висината. Ако веќе сте имале хернија на диск во лумбалниот 'рбет, може да имате корист од лумбална поддршка. Без разлика дали ви е удобна подлогата S во долниот дел на грбот, можете да ја испробате дома со завиткана крпа или перница.

Нарачајте во ХАРА CHAIR Он-лајн купувајте го вашиот канцелариски стол за игри. Нашиот персонал со задоволство ќе ве советува и веднаш ќе ве контактира по телефон или е-пошта. Известете ни ја вашата висина и тежина. И, ако страдате од проблеми со грбот, оваа информација исто така ќе биде важна за избор на правилен канцелариски стол.

Проверуваме дали сте го одбрале вистинскиот модел. Ние сакаме да осигураме дека моделот ги исполнува вашите ергономски и ортопедски барања. Ние ќе ви го испратиме вашиот канцелариски стол само по лична консултација.