Покажете како:

Интернет продавница ХАРАСТУХЛ

Ги прикажува сите 11 резултати

Здрави канцелариски столици

Кои барања треба да ги исполни здравиот канцелариски стол? Од една страна, здравите канцелариски столици спречуваат проблеми со грбот. Од друга страна, здравата работна фотелја треба да ги ублажи постојните проблеми со грбот. Во оваа категорија ќе најдете здрави канцелариски столици од ХАРА CHAIRкои ги исполнуваат овие барања. Нашите специјалистички советници со задоволство ќе ви помогнат да го пронајдете вистинскиот канцелариски стол за вас.

Здрави канцелариски столици за здраво седење

Во просек, едно лице седи шест часа на ден. Човечкото тело е повеќе направено за одење. Едностраниот стрес предизвикан од долгите периоди на седење има последици по здравјето. Многу слободни денови во канцеларијата се предизвикани од проблеми со грбот. Напнатоста во мускулите предизвикува болка во грбот, а вратот, вратот, рамената и лумбалниот 'рбет се особено подложни. Сепак, ваквите заболувања како хемороиди, исто така, можат да бидат резултат на долги периоди на седење на традиционални столици.

Здравиот канцелариски стол - најважните карактеристики

Работата на работната маса е сè освен здрава. Затоа што кој седи грев - науката одамна открила. Значи, сè зависи од вистинскиот канцелариски стол. Во следните точки, ќе објасниме кратко и кратко што прави да се истакне здравиот канцелариски стол.

Здрава канцелариска фотелја го следи движењето на грбот: Без разлика дали се наведнувате напред, се свртувате настрана или се потпирате назад, здравствениот стол се заснова на различните движења и се прилагодува на нив. Насочената промена помеѓу различните позиции на седење го олеснува 'рбетот и интервертебралните дискови на долг рок.

Здрава канцелариска фотелја поттикнува динамично седење: Здравствен стол е изграден на таков начин што секогаш ја одржува карлицата и грбот минимално во движење. Подвижните модули активно се прилагодуваат и се враќаат назад кога ќе седнете. Постојаните, ситни, фини промени во седечката положба го одржуваат телото со мускули, тетиви и лигаменти опуштено и флексибилно.

Здрав канцелариски стол е прилагодлив за висината: Здравствената столица секогаш треба да може да биде ергономски прилагодена на индивидуалната големина и облик на телото. Идеално, кога седите, стапалата треба да ви бидат опуштени на подот, помеѓу КnieГрлото и предниот раб на столот одговараат на најмалку три прста, а горните и долните краци формираат прав агол со масата. Потпирачот за грб исто така треба да биде прилагодлив. Проверете дали лумбалниот потпирач е на ниво со ременотnie бефиндет.

Здрав канцелариски стол спречува проблеми со грбот: Проблемите со грбот предизвикани од недостаток на вежбање често се резултат на круто седење. Статички стиснат помеѓу седиштето и потпирачот за грб, грбот се зацврстува. Здравите, канцелариски столици пријатни за грбот помагаат дозволувајќи повеќе движење додека седите. Сврзното ткиво останува еластично, интервертебралните дискови се хранат и крвта може да циркулира.

Здрава канцелариска фотелја ги ублажува постојните поплаки: Проблемите со грбот поради недостаток на вежбање често се резултат на круто седење. Здравиот канцелариски стол го отстранува статичното седење и наместо тоа промовира ергономски оптимално седење во движење. Со многу променливи седечки позиции, интервертебралните дискови се добро нахранети и функционални преку размена на осмотска течностnieзатоа се подобри на долг рок како амортизирачки елемент на еластичниот 'рбет.

Активното седење е здраво

Патентираните работни столици од ХАРА CHAIR беа развиени во Кореја во соработка со лекари и научници. Но, зошто се моделите од ХАРА CHAIR сега медицински канцелариски столици? И, како воопшто препознавате здравствен стол? Едноставно: здравите канцелариски столици ги поддржуваат природните движења на лицето што седи. Вака се заснова поделениот систем за седење од ХАРА CHAIR на високо флексибилно седиште. Со динамична технологија од ХАРА CHAIR телото може слободно да вибрира. Никаде нема притисок, ништо не заглавува. Крвта може слободно да циркулира. Дури и во статичката ситуација на седење, телото останува флексибилно. Тензијата се ослободува преку фините движења на дводелното седиште. Во исто време, активниот систем за седење ги зајакнува длабоко лежечките мускули на дното и карлицата. Ова го стабилизира 'рбетот и ги храни и олеснува интервертебралните дискови. Дури и малку болни мускули можат првично да се зафатат кога седите на ХАРА CHAIR не е навикнат на. Бидејќи здравите канцелариски столици нудат нешто повеќе од само лулка функција на потпирачот за грб. Целото тело е предизвикано и охрабрено.

Здравствени столици за во канцеларија

Ортопедите и ергономистите генерално препорачуваат динамично седење. Тоа значи да ја смените положбата на седење што е можно почесто. Поделениот систем за седење на здравствените столчиња ХАРА CHAIR природно се прилагодува на идеалниот агол на карлицата и кај мажите и кај жените, принудувајќи го телото постојано да ги менува позата. Ова може да биде поддржано од поделениот потпирач за грб, како што е прикажано на моделот NIE е интегриран. Поддршката со расцепен грб има директен контакт со ребрата во зависност од положбата на седење. Потпирачот за грб благо дава кога се потпирате на него и се движите со грбот и лопатките на рамената.

Поддршка за лордоза: олеснување на лумбалниот 'рбет

Ова не е случај со моделите ZEN-LS, ZEN и CAE, чии затворени потпирачи за грб првенствено обезбедуваат ефективна поддршка за лумбалната област. ХАРА CHAIR Моделот ZEN-LS има дури и интегрирана подлога. Оваа поддршка за лордоза го олеснува лумбалниот 'рбет. Моделот ZEN-LS е особено погоден за луѓе со лесен до силен шуплив грб или после хернијален диск. Ергономските форми на моделите ZEN и CAE исто така ги поддржуваат слабините, како и рамената и се исто така многу удобни благодарение на нивното полнење. Моделот CAE, извршна фотелја, е идеален за високи и тешки луѓе да можат да седат благодарение на широкото седиште, високиот потпирач за грб и стабилната конструкција.

Кој модел е „здрава“ канцелариска фотелја зависи од вашите лични барања. Тежината на телото игра улога, како и индивидуалните симптоми. Ако веќе сте имале хернијален диск во лумбалниот 'рбет, може да имате корист од лумбалната поддршка. Можете да се обидете сами дома со намотана крпа или перница без разлика дали ви е удобно S-подот во долниот дел на грбот.

Нарачајте во ХАРА CHAIR Интернет продавница за вашиот здрав канцелариски стол. Нашиот персонал со задоволство ќе ве советува и веднаш ќе ве контактира по телефон или е-пошта. Известете ни ја вашата висина и тежина. И, ако страдате од проблеми со грбот, оваа информација би била релевантна и за избор на правилен канцелариски стол.

Willе провериме дали ја барате вистинската ХАРА CHAIR Модел Ние сакаме да осигураме дека моделот ги исполнува вашите ергономски и ортопедски барања. Ние ќе ви го испратиме вашиот здравствен стол само по консултација.