Покажете како:

Ги прикажува сите 7 резултати

Лумбална канцелариска фотелја за поддршка

Долгото, круто седење, носи сериозен товар на лумбалните пршлени, особено. Седењето на едната страна, особено во долниот дел на грбот, доведува до лошо држење на телото. Болката или проблемите со интервертебралните дискови се исто толку добри, колку и неизбежни. Но, канцелариски столчиња за поддршка на лумбалата - тоа е канцелариски столици со лумбална поддршка - можат ефикасно да го олеснат долниот дел на грбот. Исто така наречена лумбална поддршка, тие го поддржуваат лумбалниот регион и ефикасно спречуваат лошо држење на телото и придружни проблеми со грбот.

Што е лумбална поддршка?

Лумбалната подлога е делот во долната област на потпирачот за грб кој се прилагодува на природната С-крива на 'рбетот кон предната страна. Полнењето на ниво на половината го поддржува нормалното држење на 'рбетот. Бидејќи долниот дел на грбот е природно свиткан напред кон стомакот и го држат мускулите. Сепак, премалку вежбање или лошо држење на телото може да ги олабави мускулите. Ова може да предизвика претекување на 'рбетот нанапред или назад и, под одредени околности, да промовира формирање на шуплив заден дел или рамен грб. Ергономски канцелариски стол со лумбална поддршка му се спротивставува на овој процес.

Тестирајте ја потпората на лумбалниот дел со крпа

Без разлика дали сметате дека тапацирот S во долниот дел на грбот е удобен, можете да го тестирате удобно дома на стандарден канцелариски стол. Едноставно ставете перница или навиен пешкир помеѓу долниот дел на грбот и задниот дел од столот. Бидејќи секој грб е многу индивидуален и различен, лумбалната подлога треба да биде прилагодлива и според висината и закривеноста. При прилагодување на лумбалната поддршка, треба да се обрне внимание на субјективната благосостојба. Предупредување: многу не помага многу. Во секој случај, поддршката треба да обезбеди пријатно, лесно воочливо и исправено држење.

Кој канцелариски стол најдобро го поддржува грбот кога седите зависи од личните побарувања. Вашата сопствена телесна тежина и висина играат улога, како и индивидуалните симптоми. Секој што веќе имал хернијален диск во лумбалниот 'рбет, може да има корист од канцелариски стол со лумбална поддршка кога седи. Во зависност од обликот и субјективното чувство, лумбалната поддршка е идеално лоцирана во внатрешно закривената област на долниот дел на 'рбетот или малку пониско на нивото на коскениот илијачен гребен.

Лумбална поддршка - за што е добро

Оттогаш, науката открила кој греши многу. Клинет помеѓу столот и потпирачот за грб, особено страда долниот дел на грбот. Во следните точки накратко објаснуваме што е важно во канцелариски стол - и за што е добра лумбалната поддршка.

  • Лумбалните канцелариски столчиња за поддршка промовираат здраво седење. Кога се користи правилно, лумбалната поддршка обезбедува насочена поддршка за лумбалната област. Ова ја поддржува природната лордоза на 'рбетот кога седите. Ергономската форма се прилагодува на физиолошката S-крива на грбот. Поддршката на лумбалниот дел гарантира дека грбот зазема здрава положба на седење.
  • Лумбалната подршка за канцеларија спречува лошо држење на телото. Лекарите ја нарекуваат лордоза природната искривување на 'рбетот во вратот и лумбалниот регион. Ако оваа форма на S отстапува од нормалната големина, односно ако 'рбетот е премногу закривен (шуплив заден дел) или премногу слаб (рамен грб), може да се појават физички поплаки. Особено лошото држење на телото може да предизвика болка во грбот или главоболки и да доведе до хернијални дискови и невролошки нарушувања како вкочанетост. Под услов потпирачот за грб да биде правилно прилагоден, лумбалната подлога ефикасно спречува неправилно држење на телото. Поддршката на лумбалниот дел треба да биде на ниво на половината или сртот на илијакот, ако е можно.
  • Лумбална канцелариска фотелја за поддршка спречува проблеми со грбот. Мускулите можат да се уморат за време на долга канцелариска работа. Но, лумбалната поддршка спречува да се сруши грбот. Бидејќи перницата во долната област на потпирачот за грб ги олеснува мускулите. Поддржливата лумбална подршка напред го поддржува долниот дел на грбот во својата природна положба на седење - и го минимизира ризикот од проблеми со грбот.
  • Лумбална подршка канцелариски столици ги ублажуваат постојните проблеми со грбот. Една од најчестите последици на хиперлардозата е хернијален диск во долниот дел на грбот. Бидејќи поради погрешно порамнување на пршлените, интервертебралните дискови се трошат побрзо. За луѓето кои работат главно додека седат, се препорачува подобро држење на телото како прва терапевтска мерка покрај динамичното седење. Канцелариски стол со поддршка на лумбалниот дел го поддржува грбот во својата природна положба за седење.

Канцелариски столици со лумбална поддршка за работа

ХАРА CHAIR создаде класичен канцелариски стол со моделот ZEN-LS, кој исто така има интегрирана поддршка на лумбалниот дел. Ергономскиот потпирач за грб ја следи природната крива С на 'рбетот. Вградениот тапацир во долната област на потпирачот за грб првенствено го поддржува лумбалниот 'рбет. Овој столбен вртлив стол е погоден за сите оние кои сакаат многу да седат и да го поддржуваат долниот дел на грбот. Моделот ZEN-LS може да се означи особено во случај на силен шуплив грб или после хернијален диск, бидејќи овој канцелариски стол ги намалува непријатноста. Добро поставените потпирачи за грб на моделите CAE и ZEN имаат и лумбална поддршка. Интегрираната крива S во потпирачот за грб го поддржува и олеснува грбот кога седите.

Кој модел е „вистинскиот“ канцелариски стол за долниот дел на грбот зависи од вашите лични барања. Тежината на телото игра улога, како и индивидуалните симптоми. Ако веќе сте имале хернијален диск во лумбалниот 'рбет, може да имате корист од лумбалната поддршка. Можете да се обидете сами дома со навиен пешкир или перница, без разлика дали ви е удобно S-подот во долниот дел на грбот.

Нарачајте во ХАРА CHAIR Онлајн купувајте го вашиот канцелариски стол со поддршка на лумбалниот дел. Нашиот персонал со задоволство ќе ве извести и ќе ве контактира веднаш по телефон или е-пошта. Кажете ни ја вашата висина и тежина. И, ако страдате од проблеми со грбот, оваа информација би била релевантна и за избор на соодветен стол за канцеларија.

Willе провериме дали ја барате вистинската ХАРА CHAIR Модел Ние сакаме да осигураме дека моделот ги исполнува вашите ергономски и ортопедски барања. Ние ќе ви го испратиме вашиот канцелариски стол само по лична консултација.