Движејќи седејќи

Седењето во движење го опишува здравиот контраст на мирното седење. Бидејќи се движат седи trainieRT мускулите на грбот, ја стимулира циркулацијата и ги штити интервертебралните дискови. И: го промовира менталниот моментум и го спречува заморот на работа.

Движејќи седејќи - зошто е толку важно

Честото седење тешко може да се избегне во секојдневниот живот - но статичното и искривено седење може. Цврсто седење го оптеретува 'рбетот и ги релаксира основните мускули. Покрај тоа, неподвижното седење ги стеснува внатрешните органи и го блокира протокот на крв и дишењето. Честото седење брзо станува едностран товар ако останете неподвижни во него премногу долго. Болна напнатост е резултатот. Се повлекува во грбот. Секој што треба да седи подолго време треба да обрнува повеќе внимание на честите промени на држењето на телото отколку на „правилната“ положба на седење. Седењето во движење е мотото.

Точно како функционира активното седењеniert

Седењето во движење значи дека продолжувате динамично да се движите на канцеларискиот стол. Тежината на телото се менува повторно и повторно, вие се потпирате назад и се опуштате, ги туркате трупот и карлицата налево и надесно, се одвојувате од потпирачот за грб и движете се напред повторно, истегнувајќи се и истегнувајќи се помеѓу. Секогаш и тогаш ги напнувате стомачните мускули. Канцелариски стол што поддржува активно седење овозможува трајно менување на држењето на телото пред екранот. Канцелариски стол што е лесен од задната страна оди со движењата додека седите и му помага на телото флексибилно во многу позиции. Се разбира, најдобриот канцелариски стол воопшто не користи, ако не се движите по него. Мора да се движите сами, но има столови кои активно го принудуваат телото да седи во движење.

Кои канцелариски столици го поддржуваат активното седење

Најдобрите канцелариски столчиња кои промовираат активно седење обично се тридимензионални. Ергономското седиште како и потпирачот за грб оптимално се прилагодуваат на движењата на телото. Цврстата врска со столот се раствора. Преку многу различни микро-движења, мускулите се активираат во исто време кога седат во движење. Ако не сте навикнати на тоа, на почетокот може дури и да почувствувате малку болка. Општо земено, канцелариското столче или фотелја погодно за грб е ортопедски обликувано на таков начин што 'рбетот е добро потпрен и кокцигеумот се ослободува. Во исто време, овозможено е движечко седење. Сепак, многу софи и фотелји во дневната област на кафетеријата се затворени nieДргнете, седиштето е премногу длабоко, перничињата се премногу меки. Ако потонете во софата, на почетокот можеби ќе се чувствувате прекрасно удобно. Меѓутоа, бидејќи таквиот мебел за седење го отежнува секое движење, долгото седење на каучот лесно завршува со вкочанет грб.