ХАРА CHAIR ЗЕН 04

 769,00

Beschreibung

ПОСЛЕДНИОТ КАНЦЕЛАРСКИ ЧАИЛ ЗА КАНЦЕЛАРИЈА

ХАРА CHAIR, модел ЗЕН, караванnieRT динамично седење со модерен дизајн. Патентираното седиште ги исполнува сите барања поставени на ергономски канцелариски стол. Овој елегантен класик меѓу ергономските канцелариски столчиња нуди оптимален комфор за седење за осум до дванаесет часа. И после половина ден седите удобно. „Седејќи во движење“ го овозможува тоа. Поделеното седиште е флексибилно, автоматски се прилагодува и оптимално се прилагодува на аголот на карлицата. Ергономската форма го поддржува целиот грб од рамениците до лумбалниот 'рбет и спречува напнатост. Удобниот тапацир ја зголемува удобноста на седиштата. Потпирачот за глава се отстранува.

За кого е погоден моделот Зен?

Модерен и класичен во исто време, овој канцелариски вртлив стол е погоден за секој што седи осум до дванаесет часа на ден. Овој канцелариски стол дискретно се вклопува во секретаријатите и властите, како и во канцелариите и практиките. Седиштето е широко 50 сантиметри и длабоко 50 сантиметри. За помалите луѓе, ХАРА CHAIR но и пократки перничиња за седишта со длабочина на седиштето од 45 сантиметри. Па дури и луѓето кои се од еден до деведесет и пет метри сè уште можат удобно да паднат. СТОЛИТЕ HARA се многу стабилни и можат да се натоварат до 95 килограми. Со тешка подлога за дополнително полнење, HARA CHAIRS може да се натоварат дури и до 120 килограми. Ергономската висина на седиштето може да се прилагоди од 150 до максимални 43 сантиметри. Многу канцелариски столчиња стандардно може да се прилагодат само на максимум 60 сантиметри.

ШТО ЦРТА ХАРА CHAIR ЗЕН ИСКЛУЧЕН?

ХАРА CHAIR ZEN се карактеризира со лесна лумбална поддршка во потпирачот за грб. Потпирачот за грб со оптички класичен изглед ја следи природната С-крива на 'рбетот. Добро поставениот потпирач за грб ги носи рамената и ја поддржува лумбалната област. Многу луѓе со шупливи проблеми со грбот или грбот по хернијалниот диск сметаат дека лесната лумбална подршка е олеснување. Можете да тестирате дали седењето на канцелариски стол со лесна подлога за лумбал ви е поудобно со навиен пешкир.

Онаа со сите канцелариски столици од ХАРА CHAIR Стандардното вградено, поделено седиште овозможува динамично седење во исто време. За разлика од канцелариските столици со круто седиште, подвижните модули на седиштата од ХАРА го избегнуваат CHAIR каков било притисок. Флексибилните компоненти на седиштата се движат хоризонтално и вертикално со секое движење и се вгнездуваат совршено до анатомијата на карлицата. Ова го олеснува оптоварувањето на 'рбетот и опашката и ги штити интервертебралните дискови. Се промовира циркулацијата на крвта во целата карлица, како и мускулите во задникот. Мала болка во мускулите на почетокот е нормална.

Потпирачот за грб е визуелно неутрален и во овој модел исто така може да се прилагоди на висината. Аголот на наклон исто така може да се прилагоди. Големите тркала од 50 милиметар се од ХАРА CHAIR Стандардно. Ова значи дека работниот стол може лесно и безбедно да се помести дури и на нерамна земја.

КОИ ВЕРЗИИ ПОСТОИ?

Моделот ZEN е достапен во портокалова боја (број број 04) и седум други бои (црна 01, бензин 02, сива антрацит 03, морнарица 05, бордо 06, зелена трева 08, црвена 00R). Навлаката изработена од полиестерска ткаенина е многу робусна и има отвори за вентилација што дишат. Посебна пена се обработува во потпирачот за грб и седиштето, чии климатски ламели имаат ефект на регулирање на топлината и ја отстрануваат влагата. Корисникот секогаш се чувствува пријатно.

Кои алтернативи постојат?

Ако немате проблеми со грбот, но сакате да спречите непријатност, ви препорачуваме канцелариски стол за динамично седење (види модел NIE или NWL). Во случај на проблеми со интервертебралните дискови или изразен шуплив грб, се препорачува столче за здравје со силен (види модел ZEN-LS) или со лесна лумбална потпора (види модел CAE), во зависност од телесната тежина.

КАКО МОА ДА ИЗБЕГНЕМ СТАТИЧКИ ПРИЈАВИ?

Yourе добиете антистатички ланец со вашиот канцелариски стол. Го закачувате овој ланец на основата така што ќе го допре подот. Антистатичкиот ланец е потребен само за одредени подови, обувки и работа со чувствителни електронски компоненти. Спречува можни електрични удари кога седите на канцелариското столче.

ШТО ЧУВА ЧЕТИРОТ?

Цената за ХАРА CHAIR Моделот ЗЕН во моментов е бруто 769 евра, вклучувајќи поштенски и пакувања. ХАРА ги снабдува ергономските столици за канцеларии CHAIR Ширум Европа до вашиот дом бесплатно. Пратката може да се следи во кое било време со користење на број на пратка.

Дава ХАРА CHAIR Попусти?

За поголеми нарачки, ХАРА CHAIR нивоа на попуст:

  • од 2 до 20 канцелариски столици: 10 проценти попуст
  • Од 21 канцелариска фотелја: 15 проценти попуст

МО CЕ И ДА ПРОДАВУВАМ БЕЗ ДДВ?

Доколку сте со живеалиште во рамките на Европската унија и имате европски идентификациски број за данок на промет (број на ДДВ. Испорака без данок во рамките на заедницата), тогаш ние автоматски не ви наплаќаме 19% данок на промет за време на процесот на плаќање. Погледнете ја и оваа врска: Идентификациски број на ДДВ

Ако имате европски идентификациски број за данок на промет, напишете го кога нарачувате под избор на земја во полето за внесување: „Доколку е достапно, внесете го вашиот европски идентификациски број за данок на продажба (бр. ДДВ, испорака без данок во заедницата)“ . Нашата веб-страница потоа автоматски ќе ви ја покаже цената на набавката нето без 19% ДДВ - под услов да е внесена правилно вашата ДДВ-идентификација. Полето за внесување на ДДВ-лична карта бр. се отвора само ако изберете земја од Европската унија при избор на земја.

Ако живеете во земја надвор од Европската унија (на пример, Швајцарија, Норвешка, Лихтенштајн или САД), исто така ќе ви биде прикажана нето-откупната цена без 19% ДДВ откако ќе ја изберете земјата. Во овој случај не е потребно да се внесе број на ДДВ.

ДОБИВАМ ГАРАНЦИЈА?

Законската гаранција е две години. Имаме резервни делови на залиха надвор од гарантниот период. Испратете ни фотографија од дефектот и ние ќе ви ги испратиме соодветните додатоци.

КАКО ДОБИВАМ ФАКТА?

Со секоја нарачка од ХАРА CHAIR Оригиналната фактура е секогаш приложена во полето и ќе ви биде испратена во исто време преку е-пошта приложена со бројот за следење. ДДВ е прикажан одделно на фактурата.

И АКО НЕ СПОСОБНУВА СТАНИЦАТА ЗА СЛУБЕНИЕ

Може да го испратите канцеларискиот стол назад за нас за 35 евра во законскиот рок од две недели. ХАРА ја организира повратната пратка CHAIR.

дополнителни информации

Modell

ЗЕН 04

Корица

Ткаенина од полиестер (многу робусна со отвори за вентилација што дишат)

Капацитет на оптоварување (максимум)

Може да се наполни до 120 кг., со тешка основа за доплата до 150 кг.

Боја

Задна подлога 04 портокалова

Ширина на седиштето

50 см

Длабочина на седиштето

50 см

Висина на седиштето

-43 60 см

Прилагодување на висината

Гасен лифт (прилагодлив за бесконечно висина)

Вкупна висина

-111 123 см

База

Хромирана основа

ролна

5x 50 mm двојни тркала, сопирани во зависност од товарот

Тежина

27.5 кг

Гарантира

2 години

Се препорачува за 8 до 12 часа дневно седење.

Сите цени вклучуваат испорака и пакување каде што е применливо.