ХАРА CHAIR ЦАЕ 01

 819,00

Beschreibung

Извршна фотелја за тешка категорија

ХАРА CHAIR, модел CAE, караванnieRT динамично седење со класичен дизајн. Патентираното седиште ги исполнува сите барања поставени на ергономски канцелариски стол. Оваа извршна столица меѓу здравите канцелариски столици нуди оптимална удобност за седење за осум до дванаесет часа работа. И по половина ден седите удобно. „Седејќи во движење“ го овозможува тоа. Поделеното седиште е флексибилно, автоматски се прилагодува и оптимално се прилагодува на аголот на карлицата. Ергономската форма го поддржува целиот грб од рамената до лумбалниот 'рбет и на тој начин спречува напнатост. Дарежливиот тапацир ја зголемува удобноста на седиштата.

За кого е погоден моделот CAE?

Овој канцелариски стол е направен за особено високи и тешки луѓе. Потпирачот за грб е доста висок со 85 сантиметри, седиштето широко 50 сантиметри и длабоко 50 сантиметри. Па дури и луѓето кои се од еден до деведесет и пет метри сè уште можат удобно да паднат. СТОЛИТЕ HARA се многу стабилни и можат да се натоварат до 95 килограми. Со тешка подлога за дополнително полнење, HARA CHAIRS може да се натоварат дури и до 120 килограми. Ергономската висина на седиштето може да се прилагоди од 150 до максимални 43 сантиметри. Многу канцелариски столчиња стандардно може да се прилагодат само на максимум 60 сантиметри.

Она што го разликува ХАРА CHAIR CAE исклучен?

Поделеното седиште овозможува динамично седење. За разлика од канцелариските столици со круто седиште, подвижните модули на седиштата од ХАРА го избегнуваат CHAIR каков било притисок. Ова го олеснува товарот на 'рбетот и опашката, ги штити интервертебралните дискови и ја промовира циркулацијата на крвта во задникот. Потпирачот за грб со оптички класичен изглед ја следи природната С-крива на 'рбетот. Добро поставениот потпирач за грб не само што ги поддржува рамената и главата. Исто така, има лесна лумбална поддршка што првенствено го поддржува долниот дел на грбот. Висината на потпирачот за грб не се прилагодува во овој модел, може да се прилагоди само аголот на наклон. Големите тркала од 50 милиметар се од ХАРА CHAIR Стандардно така што извршниот стол може лесно да се поместува дури и на нерамни површини.

Кои верзии постојат?

Моделот CAE е достапен само во црна боја (број на боја 01). Обвивката е изработена од многу тврда и лесна ПВЦ синтетичка кожа. Посебна пена се обработува во потпирачот за грб и седиштето, климатските ламели имаат ефект на регулирање на топлината и ја отстрануваат влагата. Корисникот секогаш се чувствува пријатно.

Кои се алтернативите?

Ако немате проблеми со грбот, но сакате да спречите непријатност, ви препорачуваме канцелариски стол за динамично седење (види модел NIE или NWL). Во случај на проблеми со интервертебралните дискови или изразен шуплив грб, се препорачува столче за здравје со силна (види модел ZEN-LS) или лесна лумбална потпора (види модел ZEN), во зависност од телесната тежина.

Како можам да избегнам статички електрицитет?

Yourе добиете антистатички ланец со вашиот канцелариски стол. Го закачувате овој ланец на основата така што ќе го допре подот. Антистатичкиот ланец е потребен само за одредени подови, обувки и работа со чувствителни електронски компоненти. Спречува можни електрични удари кога седите на канцелариското столче.

Дали добивам гаранција?

Законската гаранција е две години. Имаме резервни делови на залиха надвор од гарантниот период. Испратете ни фотографија од дефектот и ние ќе ви ги испратиме соодветните додатоци.

Колку чини столот?

Цената за ХАРА CHAIR Моделот CAE во моментов е бруто 769,00 евра, вклучувајќи поштенски и пакувања. Ергономски канцелариски столици од ХАРА CHAIR се доставуваат до вашиот дом бесплатно низ цела Европа. Пратката може да се следи во секое време со користење на број за следење.

Дава ХАРА CHAIR Попусти?

За поголеми нарачки, ХАРА CHAIR нивоа на попуст:

  • од 2 до 20 канцелариски столици: 10 проценти попуст
  • Од 21 канцелариска фотелја: 15 проценти попуст

Може ли да купувам и без ДДВ?

Доколку сте со живеалиште во рамките на Европската унија и имате европски идентификациски број за данок на промет (број на ДДВ. Испорака без данок во рамките на заедницата), тогаш ние автоматски не ви наплаќаме 19% данок на промет за време на процесот на плаќање. Погледнете ја и оваа врска: Идентификациски број на ДДВ

Ако имате европски идентификациски број за данок на промет, напишете го кога нарачувате под избор на земја во полето за внесување: „Доколку е достапно, внесете го вашиот европски идентификациски број за данок на продажба (бр. ДДВ, испорака без данок во заедницата)“ . Нашата веб-страница потоа автоматски ќе ви ја покаже цената на набавката нето без 19% ДДВ - под услов да е внесена правилно вашата ДДВ-идентификација. Полето за внесување на ДДВ-лична карта бр. се отвора само ако изберете земја од Европската унија при избор на земја.

Ако живеете во земја надвор од Европската унија (на пример, Швајцарија, Норвешка, Лихтенштајн или САД), исто така ќе ви биде прикажана нето-откупната цена без 19% ДДВ откако ќе ја изберете земјата. Во овој случај не е потребно да се внесе број на ДДВ.

Дали добивам гаранција?

Законската гаранција е две години. Имаме резервни делови на залиха надвор од гарантниот период. Испратете ни фотографија од дефектот и ние ќе ви ги испратиме соодветните додатоци.

Како можам да добијам фактура?

Со секоја нарачка од ХАРА CHAIR Оригиналната фактура е секогаш приложена во полето и ќе ви биде испратена во исто време преку е-пошта приложена со бројот за следење. ДДВ е прикажан одделно на фактурата.

Што ако канцеларискиот стол не одговара?

Може да го испратите канцеларискиот стол назад за нас за 35 евра во законскиот рок од две недели. ХАРА ја организира повратната пратка CHAIR.

дополнителни информации

Modell

ЦАЕ 01

Корица

ПВЦ синтетичка кожа (многу издржлива синтетичка кожа)

Капацитет на оптоварување (максимум)

Може да се наполни до 120 кг., со тешка основа за доплата до 150 кг.

Боја

Перница и грб за седиште 01 црна

Ширина на седиштето

50 см

Длабочина на седиштето

50 см

Висина на седиштето

-43 60 см

Прилагодување на висината

Гасен лифт (прилагодлив за бесконечно висина)

Вкупна висина

-119 125 см

База

Хромирана основа

ролна

5x 50 mm двојни тркала, сопирани во зависност од товарот

Тежина

30.0 кг

Гарантира

2 години

Се препорачува за 8 до 12 часа дневно седење.

Сите цени вклучуваат испорака и пакување каде што е применливо.