Покажете како:

Ги прикажува сите 3 резултати

Сплит потпирач за грб

Што може да направи канцелариски стол со поделен потпирач за грб, што не можат другите канцелариски столици? Без разлика дали е потпрена назад, свртување на страна или свиткување напред, поделениот потпирач за грб совршено се прилагодува на горниот дел од телото. Во зависност од положбата на седење, флексибилните перници се заклучуваат на трупот. Предност: поделениот потпирач за грб е флексибилен и се прилагодува автоматски. Ги поддржува рамениот појас и вратот и ефикасно спречува напнатост. Во оваа категорија ќе најдете работни столици од ХАРА CHAIRкои се опремени со поделен потпирач за грб. Нашите специјалистички советници со задоволство ќе ви помогнат да го пронајдете вистинскиот работен стол за грбот и вашите интервертебрални дискови.

Посно без притисок

Сплитниот потпирач за грб на канцелариските столици од ХАРА CHAIR овозможува динамично седење. За разлика од компактните потпирачи за грб, подвижните перничиња за грб избегнуваат каков било притисок. Без разлика дали сте наведнати телефотоnieседејќи исправено и пишувајќи белешки на парче хартија или потпирајќи се наназад и опуштајќи се со шолја за кафе за да одморите, флексибилните модули ги следат движењата на телото. Градите се потпираат во речиси секоја седечка положба, 'рбетот се ослободува, интервертебралните дискови се заштитени и се спречува напнатоста во пределот на вратот и вратот. Се промовира циркулацијата на крвта. Едно е речиси сигурно: вкочанетите раце и синдромот на цервикалниот 'рбет се нешто од минатото со поделениот потпирач за грб.

Сплит потпирач за грб за силен грб

Додуша, седењето на канцелариски стол со поделен потпирач за грб на почетокот е доста невообичаено. Честопати на почетокот има дури и малку болни мускули. Бидејќи флексибилните модули на грбот автоматски го присилуваат телото да се движи - и тоа е добра работа. Бидејќи, како што сега откриле научниците, да седи круто со исправен, исправен грб е прилично нездраво. Седењето во движење е новото мото. Колку е подинамично, толку подобро. И поделениот потпирач за грб на канцелариските столчиња од ХАРА CHAIR поддршка на активно седење. Подвижни и флексибилни, задните перници се сместуваат наспроти ребрата. Со секоја ротација, флексија или продолжување, задните модули одат со горниот дел од телото. На овој начин, поделениот потпирач за грб се прилагодува оптимално, особено кога е завртен. Ако багажникот ротира лево, левата задна перница се движи назад, а десната напред. Ако градите се вртат надесно, раздвоениот лев потпирач за грб се движи напред, а десниот потпирач за грб повторно се враќа назад. Без оглед на држењето на телото, 'рбетот е оптимално поддржан. Ова ги одржува грбот подвижни и мускулите активни.

Сплитниот потпирач за грб - за што е добро

Луѓето кои многу седат не се добри за нивниот грб освен ако не се движат наоколу. Во следните точки, ќе објасниме кратко и скратено што е важно во канцелариски стол - и за што е добро особено разделениот потпирач за грб.

  • Сплитниот потпирач за грб поттикнува движење во седење: Канцелариски стол со поделен потпирач за грб е изграден на таков начин што ги поддржува природните движења на телото, се прилагодува на различните позиции на телото со еластично поставување и го одржува грбот минимално да се движи. Постојаните, минимални промени во држењето на телото додека седите го одржуваат сврзното ткиво со мускулите, тетивите и лигаментите опуштено и флексибилно.
  • Сплит потпирачот за грб се прилагодува на движењата на трупот: Подвижните модули во задниот дел на столот се движат активно со торзото во различните положби на седење и малку пружат. Ова значи дека горниот дел од телото секогаш се чува флексибилно. Напнатоста предизвикана од круто седење и недостаток на вежбање се минато.
  • Сплитниот потпирач за грб спречува проблеми со грбот: Болки во долниот дел на грбот обично се резултат на круто седење. Статички исцеден помеѓу седиштето и потпирачот за грб, грбот е напнат. Сплитниот потпирач за грб може да помогне. Подвижните модули ги одржуваат еластични ребрата и интервертебралните дискови и овозможуваат циркулација на крвта.
  • Сплит потпирачот за грб ја ублажува постојната болка во грбот: Една од главните причини за болки во грбот е недостатокот на вежбање. Канцелариско столче со поделен потпирач за грб го поттикнува телото повторно и повторно да ја менува седечката положба. Ова ја ублажува напнатоста, торзото останува флексибилно, а интервертебралните дискови се хранат преку размена на осмотска течност - и функцијатаnieподобро на долг рок како амортизирачки елемент на еластичниот 'рбет.

Канцелариски столици со поделен потпирач за грб за активно седење

Канцелариските столици од ХАРА CHAIR се дизајнирани за долги периоди на седење. Покрај поделеното седиште, кое е стандардно кај сите модели, се разликува и ортопедската потпора за грб. Засега само моделите NIE и NWL опремени со поделен потпирач за грб. Овие канцелариски столчиња се особено погодни како превентивна мерка за здрави луѓе без ортопедски тегоби кои мораат често и долго да седат и кои сакаат да направат нешто добро за својот грб. Новите канцелариски столчиња со разделен потпирач за грб се идеални и за долги периоди на седење, на пример како гејмерско столче.

За луѓе кои имаат малку до силен шуплив грб или дури и хернијален диск, канцелариските столици со компактен потпирач за грб се по препорачуваат. Моделите ZEN-LS, ZEN и CAE обезбедуваат ефективна поддршка на лумбалниот дел. ХАРА CHAIR Моделот ZEN-LS има дури и интегрирана поддршка на лумбалниот дел што може да се прилагоди во две димензии. И извршната фотелја CAE е идеална за високи, тешки луѓе благодарение на широкото седиште, високиот потпирач за грб и стабилната конструкција.

Затворен или поделен потпирач за грб?

За кого е погоден канцелариски стол со поделен или затворен потпирач за грб зависи од личните побарувања. Тежината и висината на телото играат улога тука, како и индивидуалните симптоми. Ако седите многу и долго време, немате ортопедски поплаки и сакате да спречите можна болка во грбот, тогаш грбот може да има корист на долг рок од канцелариски стол со поделен потпирач за грб. Ако веќе сте имале хернијален диск во лумбалниот 'рбет, можеби е посоодветен канцелариски стол со лумбална подлога. Можете сами да тестирате дали сметате дека S-облогата во долниот дел на грбот е удобна со навиен пешкир или перница.

Нарачајте во ХАРА CHAIR Онлајн продавница канцелариски стол со поделен потпирач за грб. Нашиот персонал со задоволство ќе ве извести и ќе ве контактира веднаш по телефон или е-пошта. Известете ни ја вашата висина и тежина. И, ако страдате од проблеми со грбот, оваа информација би била релевантна и за избор на правилен канцелариски стол. Со задоволство би ве советувале!

Willе провериме дали ја барате вистинската ХАРА CHAIR Модел Ние сакаме да осигураме дека моделот ги исполнува вашите ергономски и ортопедски барања. Само по лична консултација, ќе ви го испратиме канцеларискиот стол со поделен потпирач за грб.