плаќање

Може ли да купувам и без ДДВ?

Доколку сте со живеалиште во рамките на Европската унија и имате европски идентификациски број за данок на промет (број на ДДВ. Испорака без данок во рамките на заедницата), тогаш ние автоматски не ви наплаќаме 19% данок на промет за време на процесот на плаќање. Погледнете ја и оваа врска: http://de.wikipedia.org/wiki/Umsatzsteuer-Identigungsnummer

Ако имате европски идентификациски број за данок на промет, напишете го кога нарачувате под избор на земја во полето за внесување: „Доколку е достапно, внесете го вашиот европски идентификациски број за данок на продажба (бр. ДДВ, испорака без данок во заедницата)“ . Нашата веб-страница потоа автоматски ќе ви ја покаже цената на набавката нето без 19% ДДВ - под услов да е внесена правилно вашата ДДВ-идентификација. Полето за внесување на ДДВ-лична карта бр. се отвора само ако изберете земја од Европската унија при избор на земја.

Ако живеете во земја надвор од Европската унија (на пример, Швајцарија, Норвешка, Лихтенштајн или САД), исто така ќе ви биде прикажана нето-откупната цена без 19% ДДВ откако ќе ја изберете земјата. Во овој случај не е потребно да се внесе број на ДДВ.

Како можам да добијам фактура?

Со секоја нарачка од ХАРА CHAIR Оригиналната фактура е секогаш приложена во полето и ќе ви биде испратена во исто време преку е-пошта приложена со бројот за следење. ДДВ е прикажан одделно на фактурата.

Дава ХАРА CHAIR Попусти?

За поголеми нарачки, ХАРА CHAIR нивоа на попуст:

  • од 2 до 20 канцелариски столици: 10 проценти попуст
  • Од 21 канцелариска фотелја: 15 проценти попуст

Кои опции за плаќање ги имам?

 

Нарачка со банкарски трансфер

Доколку сте го избрале начинот на плаќање „банкарски трансфер“, ќе добиете потврда по е-пошта по завршувањето на нарачката со деталите за нашите банки и бројот на нарачката. Внесете го овој број во целта на вашиот трансфер за да можеме да ви ја доделиме исплатата. Веднаш штом ќе го добиеме вашиот трансфер, вашата нарачка ќе биде испратена на дадената адреса за испорака. Во зависност од банката, трансферот трае околу 2-4 работни дена, а плаќањата од странство траат до 5-7 работни дена.

нашата банкарска врска

Примател: Haratech GmbH

Банка: Хипо Верајнсбанк Дилинген

IBAN: DE74720200700010151678

SWIFT BIC: HYVEDEMM408

 

Плаќање со PayPal

Ако изберете PayPal како начин на плаќање, по процесот на нарачка, автоматски ќе бидете пренасочени кон PayPal. Како клиент на PayPal, најавете се со вашите кориснички податоци и потврдете ја плаќањето. Ако немате сметка на PayPal, можете исто така да платите како гостин со директна дебитна или кредитна картичка или да отворите сметка на PayPal во само неколку чекори и потоа да ја потврдите плаќањето. Обично трае само неколку минути за да пристигне уплатата на PayPal. Веднаш штом ќе ја добиеме уплатата, ние ќе ја испратиме вашата нарачка на вашата назначена адреса за испорака.